domtoren Utrecht
30
Mar

Haal een stukje Domtoren in huis!

De iconische Domtoren in Utrecht wordt momenteel gerestaureerd. Gebouwd in de 14e eeuw is deze met 112 m nog altijd de hoogste kerktoren van Nederland! Tijdens de restauratie zijn verschillende karakteristieke stenen vrijgekomen die niet meer geschikt waren voor hergebruik. Aan ontwerpers en kunstenaars is o.a. gevraagd om ideeen aan te dragen voor een nieuwe bestemming. Na beoordeling door een jury is het idee gehonoreerd om er unieke designlampen mee te maken: de Scipio “Domtoren Utrecht” lamp en de Lumina “Domtoren Utrecht” lamp.
Om de herkomst van de steen duidelijk te laten zien is de kap voorzien van een gestyleerde skyline van Utrecht met de Domtoren prominent in het midden.
Klik op de afbeeldingen voor meer informatie over beide lampen