Over ons

SemperNovum is het label waaronder ontwerper Louis Verbeek exclusieve, hoogwaardige designverlichting creëert.
Zijn passie voor vormgeving, techniek en geschiedenis resulteert in fraaie, innovatieve en unieke lampen, in de letterlijke betekenis van het woord.

Achtergrond

Na een studie Electrotechniek en een carrière in de ICT onstond steeds meer de behoefte om naast de binnenkant van producten (de hardware en software), ook de buitenkant vorm te geven. Ofwel tastbare producten te maken die mooi en waardevol zijn.

Na (avond)opleidingen aan o.a. kunstacademie en designacademie leidde dit tot een oprichting van een eigen productontwerpbureau: Artemo Design. Voor diverse bedrijven zijn producten (mede)ontworpen en vormgegeven zoals medische producten, wellness douchecabines en verlichting.

Vooral verlichting is een gebied waar door de combinatie van moderne (LED) technieken en materialen er verrassende en fraaie producten te realiseren zijn. Door toevoeging van historische materialen met een verhaal krijgt deze verlichting nog een extra dimensie.

Dit heeft uiteindelijk geleid tot een eigen product en bedrijf: SemperNovum!

Ontwerp

De inspiratie voor ieder ontwerp van een lamp kan komen door de vorm c.q. geschiedenis van een historisch materiaal, door nieuwe technieken (zoals b.v. 3D printing) of door nieuwe, innovatieve materialen.
Na diverse schetsen wordt het gekozen ontwerp van de lamp met een CAD programma overgezet in de computer.
Bij maatwerk lampen kan dit ontwerp voor een klant vervolgens ook nog eens in 3D gevisualiseerd worden.

Vervolgens worden een of meerdere prototypes gebouwd totdat de lamp volledig voldoet aan de SemperNovum eisen en/of aan de wensen van de klant.

Realisatie

Voor de realisatie van de lamp worden bedrijven gezocht die m.b.v. de technische computertekeningen de diverse onderdelen kunnen maken.
Gestreefd wordt hierbij naar kleinschalige, ambachtelijke en, indien mogelijk, regionale bedrijven waarmee een duurzame en persoonlijke relatie kan worden opgebouwd.
Bij iedere lamp zijn daarbij wel 15 tot 20 bedrijven betrokken die alle onderdelen aanleveren; van RVS touchknop tot verpakkingsdoos.
De electronica en software wordt in eigen beheer ontwikkeld.

Tot slot worden de lampen geassembleerd waarbij de klant zijn specifieke wensen kan opgeven, zoals het materiaal, het type kap en/of de soort verlichting.
Eventueel kan daarbij ook eigen, bijzonder materiaal worden verwerkt of zelfs een volledige unieke lamp worden ontworpen en ontwikkeld.

Reacties van klanten