Petasus ‘Commanderij Gruitrode’

De markante houten balk is  afkomstig van kasteel Gruitrode (B) en is bij de restauratie van de tiendschuur vrijgekomen.

SemperNovum - Petasus SN-NE-GP2 pt 600x800

Petasus ‘Nieuw Ehrenstein”

Met eeuwenoude balk van “Hoeve Nieuw Ehrenstein” bij Kerkrade. De kap is type K3i

Petasus ‘Commanderij Gruitrode’

Met houten balk  van kasteel Gruitrode (B) ; vroeger een Commanderij van de Duitse Ridderorde en subcommanderij van het bekende kasteel Alden Biesen.

SemperNovum - Petasus 3i SN-VR-GR 1 600x800

Petasus ‘Villa Rozendael’

Met balk van het koetshuis van Villa Rozendael te Melick. De kap is type K4i.

Petasus lamp

TypeStaande lamp
VerlichtingWarmwitte power- en RGB led
BedieningTouch
Voeding24V / 10W
Materiaal RVS en Plexiglas

De Petasus is een staande sfeerlamp met de archetypische vorm van de bekende ‘schemerlamp’ maar dan in SemperNovum stijl. D.w.z. modern design en techniek in combinatie met authentieke, historische materialen.
In het oog springend is het ontwerp van de kap. Deze is gemaakt van een speciale kunststof die een iriserend (regenboog) effect geeft als er licht doorheen schijnt.  De LED verlichting hierin is ook speciaal ontworpen om dit effect ook ‘s avonds te verkrijgen.
De transparante strook plexiglas die de balk doormidden “klieft” kan in een aantal (geselecteerde) kleuren oplichten wat ook een bijzonder effect geeft.

De lamp werkt met touchbediening waarmee ook de lichtsterkte kan worden ingesteld alsmede de kleuren van de plexiglas strook.

Van de kap zijn meerdere varianten beschikbaar. Zie daar het Nieuwsbericht van september 2018

Er zijn voor deze lamp momenteel een zeer beperkt aantal balken beschikbaar van de monumentale Hoeve ‘Nieuw Ehrenstein’ gelegen in de Anstelvallei bij Kerkrade.

Maatwerk

Zoals voor alle SemperNovum lampen geldt, kan men echter ook zelf materiaal aanleveren waar men een speciale band mee heeft.
Neem hiertoe even contact op.

Prijs Petasus lamp: vanaf €2695,-

Share: